Batizado / gradering / belter
I vår gruppe har vi gradering én gang i året. Den foregår på slutten av vårsemesteret, under vår årlige batizado.

Hva er en batizado og hva er troca de cordas?

Batizado betyr dåp på portugisisk. Dette er en capoeirasermoni der nye elever «døpes» inn i capoeirafamilien. Der har vi også «troca de cordas», som betyr beltebytte. Da vil medlemmene få nye cordas (belter) etter hvilket nivå de er på. For å kunne graderes forventes det at man har capoeirauniform (abada og t-skjorte). I gruppen vår er det contramestre Sinuca som bestemmer hvem som skal få nytt belte og hvilken farge de skal få. Gradering i capoeira skiller seg fra gradering i andre kampsporter ved at man ikke må opp til «eksamen». Man får corda basert på en vurdering av elevens prestasjoner og fremgang det siste året.

Hvordan er graderingssystemet?

Cordas for barn (laveste rang fra venstre til høyeste til høyre):

corda-criancas

Cordas for voksne (laveste rang fra venstre til høyeste til høyre):

gradering-voksen-1 gradering-voksen-2

Fargene vi bruker på cordaene i vår gruppe har også en betydning:

Fargesymbolikk

Bildene av beltene er hentet fra http://www.raizesdobrasil.com.br/

Lurer du på noe?

Fyll ut kontaktskjema under, så svarer vi deg så fort vi kan.

 
 

Bekreftelse

Vi er medlem av:

Vi er medlem av Norges IdrettsforbundVi er medlem av Norges KampsportforbundVi er medlem av Oslo IdrettskretsVi er en Se & bli sett-klubbStøtt oss gjennom GrasrotandelenStøtt oss gjennom Norges Idrettsforbund