Krigsdansen Maculelê
Maculelê er en afrobrasiliansk krigsdans der en rekke mennesker samles i en sirkel og slår rytmisk med pinner akkompagnert med sang og dans. Alle stiller seg opp i en sirkel, eller roda som det heter på portugisisk. Hver og en har to lange pinner som kalles grimas. Ved inngangen til sirkelen er det plassert én eller flere trommer som kalles atabaque. Lederen synger versene, og de i sirkelen svarer ved å synge refrenget. Når lederen gir signal til å begynne å spille Maculelê, går to personer inn i sirkelen og slår sine egne og hverandres pinner mot hverandre i takt med trommene. På de tre første slagene slår de sine egne pinner sammen, mens de gjør uttrykksfulle og atletisk dansebevegelser, og på hvert fjerde slag slår de sine høyre pinner sammen. Tradisjonelt ble maculelê utført med macheter og skjørt av tørket gress.
Her kan du se video fra en maculelêoppvisning vi hadde i Drammen i mai 2014.

Lurer du på noe?

Fyll ut kontaktskjema under, så svarer vi deg så fort vi kan.

 
 

Bekreftelse

Vi er medlem av:

Vi er medlem av Norges IdrettsforbundVi er medlem av Norges KampsportforbundVi er medlem av Oslo IdrettskretsVi er en Se & bli sett-klubbStøtt oss gjennom GrasrotandelenStøtt oss gjennom Norges Idrettsforbund