Om Raízes do Brasil Capoeira Norge

Den brasilianske kampsporten capoeira oppstod under slavetiden i Brasil. Slavene kamuflerte kamptreningen sin med dans og musikk for at ikke slaveeierne skulle oppdage det. Kampsporten ble en del av slavenes kamp for frihet. I dag er dette en av de mest populære sportene i Brasil og har raskt spredt seg over hele verden.

Vi kaller oss en afrobrasiliansk kultur- og capoeiraklubb fordi vi omfavner den brasilianske kulturen og historien, og i tillegg til å drive med capoeira utøver vi av og til krigsdansen maculelê, danser samba eller annen dans og musikk med røtter tilbake til slavetiden.

Vår gruppe, Raízes do Brasil, ble startet i Brasils hovedstad, Brasília, i 1980. Gruppa ble startet av Mestre Ralil. Sinuca er født og oppvokst i Brasil. Han tok med seg capoeira og startet gruppa vår i Norge i 2007. Det finnes mange forskjellige stilarter i capoeira, og vi trener en type capoeira som heter capoeira contemporânea (samtidscapoeira). Denne typen capoeira er veldig mangfoldig, og kan inneholde både kjappe rytmer med raske spark, og et mer sakte spill der utøverne har en leken dialog med hverandre. Her blandes dans og musikk med akrobatikk, styrke- og kampsportsbevegelser som gjør capoeira til noe som passer for alle.

Se videoen som guttene fra Oslo Rocks laget om oss her! Les også hva avisene skriver om oss.

Capoeira er veldig allsidig og passer for barn, unge og voksne! Det er også mer en bare kampsport. Capoeira er også musikk, kultur og mer. Her noen eksempler:
Musikk

Musikk

Musikk er en veldig viktig del av capoeira. Vi synger og klapper, og vi bruker mange forskjellige instrumenter. Her ser du noen av dem.

les mer
Krigsdansen Maculelê

Krigsdansen Maculelê

Maculelê er en afrobrasiliansk krigsdans der en rekke mennesker samles i en sirkel og slår rytmisk med pinner akkompagnert med sang og dans.

les mer
Batizado / gradering / belter

Batizado / gradering / belter

I vår gruppe har vi gradering én gang i året. Den foregår på slutten av vårsemesteret, under vår årlige batizado. Batizado betyr dåp på portugisisk.

les mer
Treneren vår; Sinuca

Treneren vår; Sinuca

Treneren vår heter Erick, men innenfor capoeira kalles han Sinuca. Sinuca er født og oppvokst i Brasil og kom til Norge i 2007.

les mer
Ut på tur

Ut på tur

Gruppa vår er ofte ute på tur og deltar på arrangementer rundt om i verden. Vi har vært flere steder i Europa og i USA, og vi har selvfølgelig også vært i Brasil.

les mer
Sosialt samvær

Sosialt samvær

Sosialt samvær er viktig for å bygge en bra gruppe. I tillegg til at vi av og til reiser på capoeiraturer sammen, så arrangerer vi grillfester og juleavslutning.

les mer
Ord og uttrykk

Ord og uttrykk

Her har vi samlet en del ord og uttrykk som hører til capoeira. Dersom det er ord du lurer på, men som du ikke finner her, kan du ta kontakt med oss.

les mer

Lurer du på noe?

Fyll ut kontaktskjema under, så svarer vi deg så fort vi kan.

 
 

Bekreftelse

Vi er medlem av:

Vi er medlem av Norges IdrettsforbundVi er medlem av Norges KampsportforbundVi er medlem av Oslo IdrettskretsVi er en Se & bli sett-klubbStøtt oss gjennom GrasrotandelenStøtt oss gjennom Norges Idrettsforbund